• 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05

Bemutatkozás!

2000. Január 26 -án sportolók, edzok, sportbarátok, sportolók szülei, és támogatók megalakították a Gyál és Térsége Birkózó Sport Egyesületet, rövidített nevén a GYÁL TBSE -t.

Az alapítók fo szándéka, hogy egy új felnövekvo birkózó generáció kinevelésével a Gyál és térségében lakó gyermek és fiatal sportolók hazai, és nemzetközi versenyeken elért kimagasló eredményekkel ráirányítsák a figyelmet térségünkre és az itt lakó tehetségekre.

Amint az alapító edzok eddigi munkájából kitunik -sok bajnokot neveltek már ki- ennek a célnak az elérése csak ido kérdése. Erre az o személyük a garancia. Az új egyesületnek nem célja már igazolt versenyzok elcsábítása.

A térségben rengeteg a jó fizikumú energikus gyermek, így az utánpótlás biztosított. Az egyesület már induláskor mintegy ötven jó képességu birkózó palánta érdeklodésére és részvételére számíthatott.

Az edzéseknek eleinte a gyáli Kossuth Lajos Általános és a Bartók Béla Általános iskolák adtak otthont.

Azonban a egyesületnek sikerült leraknia az alapjait egy helyi birkózó sportcentrumnak, ahol nem csak birkózó terem, hanem kondi és , szauna, is szerepelt a tervek között. 2009.

Október 23-án volt az ünnepélyes átadása Az edzok szeretettel fogadják a sportolni, birkózni vágyó új jelentkezoket akár már 4 éves kortól is. Kapu mindenkinek, aki szereti a birkózást, nyitva áll.
Ma már 46 fo birkózik az egyesületben, 6 éves kortól 20 éves korosztályig. Nagyon sok versenyen indulnak a gyermekek és szép eredményeket érnek el!